Allt du behöver veta om kosttillskott

Allt du behöver veta om kosttillskott

Något du säker har hört talas om, det är kosttillskott. Det är helt enkelt ett extra tillskott för kroppen kan man säga. Dock är det ju så att idag finns det grymt många olika varianter av dem. En del kosttillskott är specifikt för den som tränar, andra är för den som lider av brist på ett eller vissa ämnen. På Bodylab.se kan du hitta olika kosttillskott samt en massa mer. Ett kosttillskott ska aldrig vara istället för något, utan bör vara ett komplement till den kost du redan äter. Du bör därför se till att äta en varierad kost.

Olika kosttillskott har som sagt olika syften. En del passar bra att inta före träning, andra efter. Sedan finns det vissa som ger dig extra av ämnen din kropp kanske saknar. Det kosttillskott du väljer bör uppfylla ett syfte och ett mål.

Olika typer av kosttillskott

Ett av de vanligaste kosttillskotten är proteinpulver. Oftast är det något som man kan behöva om man tränar hårt. Den vanliga vardagsmotionären har sällan behov av extra tillskott av protein. Det protein gör för den som tränar, det är att hjälpa till med att bygga muskler. Sedan finns det olika sorters proteinpulver. De två vanligaste är vassleprotein och kaseinprotein.

Ett annat tillskott, det är aminosyror. Dessa verkar som byggstenar till proteinet. De delas upp i två grupper, icke-essentiella och essentiella. De icke-essentiella kan kroppen själv tillverka. De essentiella måste intas via mat, eller via tillskott. En variant av aminosyra är BCAA, som står för Branched Chained Amino Acids samt du har även EAA, som står för Essential Amino Acids.

Kreatin är även det ett tillskott som många använder sig av för att bulka som det kallas inom träningsvärlden.

PWO är ett annat tillskott som fungerar som en prestationshöjare. Den har tre grundegenskaper och de är att framkalla fokus, främja pump samt förbättra uthålligheten.

Vitaminer och mineraler är också viktigt

Vitaminer och mineraler kan vara viktigt att få i sig extra av, även om mycket av det kan intas via det du äter. Du som tränar kan ha extra behov av kosttillskott med olika vitaminer och mineraler för att stärka immunförsvaret bland annat. En. Även Omega-3 är det bra att få i sig. Det är en viktig fettsyra som man hittar i fisk.

Få en boost med kostillskott

Kosttillskott ska vara som ett komplement till det du äter. Det ska fylla olika behov och de ska inte användas som en ersättning. De ska helt enkelt ge dig en boost. Det i hur du mår eller för att du ska kunna nå de träningsmål du satt upp.

Comments Off