Marksten – enklare än du tror

Marksten – enklare än du tror

Att lägga marksten är inte så svårt som somliga tror. Men det kräver lite planering och noggrannhet. Men de flesta som är lite händiga klarar det förmodligen utan större problem. Det viktiga är att jobba med underlaget och se till att det är fast och har rätt lutning.

Förutom att marksten är relativt lättarbetat finns det en rad andra fördelar med marksten. En av de största är att det finns marksten i så många olika varianter och färger att du säkert hittar en variant som passar dig och din stil. Du hittar exempelvis grå och röd marksten, i kubform eller rektangulära former. I den här texten tittar vi lite närmare på utbudet och vilka möjligheter du har med marksten.

Marksten som ett vackert avslut på gräsmattan

En möjlighet du har med marksten är att skapa en gräns mellan olika delar av din trädgård. Exempelvis vill du inte att gräs och ogräs växer in från gräsmattan på din grusade uppfart. Då är det bra att sätta marksten som en gräns mellan ytorna. På det sättet minskar du risken för att du en dag har massor av arbete att göra med att rensa ogräs ur uppfarten.

Marksten till din uppfart

Vill du få till en vacker men ändå prisvärd uppfart så kan marksten vara ett bra alternativ. Asfalt är förvisso underhållsfritt, men det kostar ganska mycket och är kanske inte det vackraste alternativet. En grusad uppfart kan vara charmigt men leder lätt till en hel del arbete med att rensa ogräs. Då kan marksten vara ett bättre alternativ.

Vi har nu tittat djupare på det här med marksten, vilka varianter som finns och vilka möjligheter som finns när det gäller marksten. Förhoppningsvis har du lärt dig en del nytt och kommer kunna hitta en variant av marksten som passar dig och dina behov!

Comments Off