Tips om du behöver en naprapat i Sollentuna

Tips om du behöver en naprapat i Sollentuna

Du som känner av att du har ont i dina axlar, din nacke eller din rygg, du kan behöva boka en tid hos en naprapat. Om det är så att du behöver en naprapat Sollentuna, så kan du boka in en tid själv, det är inte ett måste att få det på remiss.

En naprapat är bra att vända dig till då du har besvär med muskler eller leder. Det kan vara att du har drabbats av ryggskott, har en whiplashskada eller att du ofta har huvudvärk. Det en naprapat gör, det är helt enkelt att undersöka, ställa en diagnos samt hjälper dig med rehabilitering samt ser till att förebygga smärta som kan finnas i musklerna och lederna. En naprapat kan även hjälpa dig som har rörelseproblem.

Vad gör en naprapat?

De flesta naprapater jobbar på samma sätt, även om en del har kompletterat sin utbildning med andra utbildningar. Naprapaten börjar alltid med att göra en undersökning av dig, samt att du får svara på olika frågor. Det för att naprapaten ska kunna ställa en diagnos samt hitta bakomliggande orsaker till just ditt problem. Det en naprapat kan behandla, det är problem i rörelseapparaten. Det innebär benen, ligamenten, lederna, musklerna samt stödjevävnaderna som håller ihop kroppen. Bland de behandlingsmetoder som finns har du bland anant:

  • Manipulation

  • Mobilisering

  • Massage

  • Triggerpunktsbehandling

  • Rehabiliteringsövningar

Vad kan en naprapat hjälpa till dig med?

Bland vanliga besvär som en naprapat behandlar är värk, rörelseproblem, smärta i axlar, rygg, nacke och ben. En naprapat i Sollentuna kan även behandla idrottsskador och arbetsskador.

Problem som en naprapat kan hjälpa till med är bland annat ryggskott, musarm, ischias, whiplashskador, huvudvärk/migrän, nackspärr samt en hel del mer.

Olika behandlingar hos en naprapat i Sollentuna

Om du bokar en tid hos en naprapat i Sollentuna, så kan du få en eller flera olika behandlingsmetoder. Bland annat så kommer du att få gå igenom en undersökning, får en diagnos, samt att du sedan kan få behandling samt tränings- och rehabiliteringsplan.

Hos en naprapat kan du bland annat få hjälp via massage, manipulation, mobilisering, triggerpunktsbehandling, stretching, dry needling och träning.

Massage kan vara bra för att dina muskelspänningar ska minska samt att din blodcirkulation ska öka. Det i sin tur lindrar smärta och ger din kropp en ökad funktion.

Har du svårt att röra en del av kroppen så kan manipulation hjälpa. Denna teknik används även för att minska din smärta.

En alternativ behandling till manipulation är mobilisering. Även denna teknik är för att öka eller återställa din rörlighet.

Triggerpunktsbehandling kan vara bra för att få igång en muskel som är trött eller sliten eller inaktiv.

Det kan även vara bra att utföra stretching, tillsammans med naprapaten eller hemma, som ett sätt för att minska dina spänningar samt för att återfå en viss funktion.

Dry needling är även det en form av triggerpunktbehandling, fast med hjälp av nålar.

Du kommer även att få påbörja viss träning och rehabilitering för att dina muskler ska få en optimal funktion igen.

Comments Off