Vill du flyga luftballong i Stockholm?

Vill du flyga luftballong i Stockholm?

En upplevelse som många drömmer om att göra, det är lutballongflygning. Om det är så att du vill flyga luftballong i Stockholm, så är det enkelt att boka det! Det finns idag flera bra företag som erbjuder ballongflygningar, både i Stockholm och andra städer. Du kan boka för dig själv, eller köpa det som en present till någon. Ett bra företag som erbjuder ballongflygning i både Stockholm och Uppsala, det är Upplands Ballongflyg. Så är det så att du vill flyga, så kan du åka med dem!

Kan alla flyga luftballong?

I stort sett alla kan åka med i en luftballong, eftersom att det är ett väldigt avslappnat och lugnt sätt att flyga på. Det känns mer som att man svävar stilla i luften. Detta eftersom att en ballong den med vindens hastighet.

För att upplevelsen ska vara säker och bra, så är det dock bra att som passagerare vara i sådant fysiskt tillstånd så att man kan delta. Det är ett måste att klara av att stå upp i en timme samt att man måste även kunna förstå och följa de instruktioner som ges av piloten och övrig personal.

Oftast så nekas man även att flyga om man är under en viss ålder/längd samt om man är gravid. Det är alltid ballongpiloten som har ansvaret för passagerarna så i slutändan är det alltid piloten som är den som avgör om en passagerare kan delta i flygningen på ett säkert sätt, den aktuella dagen.

Hur styr man en luftballong?

Det som går att styra med en varmluftsballong, det är höjden. Den kan stiga och sjunka med hjälp av den temperatur som är i ballonghölstret. En ballongpilot som är rutinerad, han kan klara av att hålla en ballong bara inom 1 meters höjdskillnad. Det under en lång tid. Dock är det så att själva riktningen på ballongen, var den flyger, det styrs av vindens riktning. Det är på grund av det mycket viktigt att man planerar flygningen samt känner till vindens riktning, som då även kommer bli ballongens flygrutt. Detta gör att det först på flygdagen går att bestämma startplats. Sedan är det även oftast variationer både i vindens riktning och hastighet på olika höjder. Piloten kan använda sig av detta och ballongens flyghöjd och därmed påverka flygrutten. Dock är det i stort sett omöjligt att så att säga vända om och flyga tillbaka samma väg.

Är det farligt att flyga luftballong?

Generellt sätt så är det inte farligt att flyga luftballong. Det är en välbeprövad och säker form av flygning och man har olika säkerhetsrutiner. Sedan är det så klart att det finns en naturlig risk knutet till denna aktivitet, precis som det kan vara med andra aktiviteter som genomförs under fysiska och meteorologiska förhållanden. Saker och ting kan ju plötsligt ändra sig, så det kan vara bra att vara medveten om. Men i Sverige så är all personal och all utrustning under en hög kontroll. Det har inte heller skett några allvarliga olyckor med flygning i luftballonger i Sverige.

Comments Off

You may also Like