Handla bra leksaker för de allra minsta

Handla bra leksaker för de allra minsta

En del tänker att nyfödda eller barn på ett par månader inte behöver ha leksaker, men så är inte fallet. Det passar utmärkt att redan från start introducera olika leksaker med olika former, texturer, färger och så vidare. När det gäller leksaker för små barn är det bra att gå efter deras ålder och vad det är som fångar deras uppmärksamhet. På billiglek.se finns det bra leksaker för olika åldrar. Nyfödda och små barn har inte någon direkt kontroll över finmotoriska rörelser, men de kan greppa stora saker med handen. De kan även uppfatta klara och kontrasterande färger samt höra ljud. Så leksaker med detta är bra att satsa på.

Leksaker som passar de mindre barnen

En klassisk leksak för nyfödda är en hängande mobil att ha ovanför sängen. Det är då ofta hängande leksaker i olika former och färger. En del har även melodier. Mjukisdjur är även det något som passar de allra minsta. Se bara till att inte fylla hela spjälsängen med dem. En del mjuka djur och dockor har även inbyggda ljud- och ljusfunktioner.

Det kan vara bra att i tid köpa hem bitringar och bitleksaker. Även om nyfödda inte har tänder än, så går det snabbt till den dagen de börjar spricka fram. Detta sker oftast mellan fyra och sex månaders ålder.

Barnet går snabbt från nyfödd till att bli ett par månader. Ha gärna en filt eller matta de kan ligga på, på golvet samt ett så kallat babygym. I sådana hänger det ofta roliga saker som barnet kan titta på i timmar!

Fler bra leksaker för de små

För de små barnen finns det även mjuka, okrossbara speglar, som är roliga att titta i för de minsta. Även mjuka böcker är en bra leksak. Dessa brukar vara gjorda av tyg eller plast. Dessa leksaker introducerar dem till böckernas värld under deras första månader. En skallra är annars en vanlig första leksak. Mjuka rasslande ljud, samt övning i att greppa är vad de ger.

Det kan vara bra att satsa på leksaker som på ett säkert sätt stimulerar sinnena hos de minsta. Sedan allt eftersom de växer, så kan du satsa på andra typer av leksaker.

Leksaker för växande barn

Barn gillar ju olika leksaker och att leka med olika saker allt eftersom de blir äldre. Ofta kan de som små sitta bredvid varandra och leka på egen hand. Sedan börjar det bli intressant att leka med varandra och även att leka med olika leksaker. Ofta finns det smarta tips på nätet vad för leksaker som passar vilken ålder. Men det är även individuellt. En del barn gillar inte samma saker som andra barn i samma ålder. Du kan som förälder testa dig fram med att köpa leksaker till barnet. Ofta kan de uppskatta att få figurer eller leksaker de känner igen från barnprogram till exempel. Sedan ju äldre de blir, desto mer kommer de troligen önska sig då de fyller år eller att få i julklappar av dig.

Comments Off

You may also Like