Handla något kul för barnen

Handla något kul för barnen

Att handla något riktigt kul för barnen kan kännas som en överväldigande uppgift, speciellt ifall de redan har det mesta som de behöver och vill. Kan någon cool T-shirt vara en smart idé? Eller skulle skate och passande tillbehör vara en bra variant? Ja, det är inte alltid en självklarhet vad som kommer att passa barnen. En intressant lösning kan vara de färgglada speedstacks, sköna tävlingskoppar som inkluderar flera spelare. Köp speedstacks antingen på nätet eller i en fysisk butik. Gillar barnen att pyssla för sig själva kan en Rubiks kub vara en rolig och nyttig present, speciellt om du vill utveckla dess logiska tänkande. Just Rubiks kub är känd för att bidra till en bättre logik både hos barn och vuxna.

Några förslag till uppskattade barn och ungdomspresenter finns att läsa om i nästa rubrik.

Uppskattade barn-, och ungdomspresenter

Finns det några bra tips för barnpresenter? Självklart! Den viktigaste frågan är hur gammalt barnet faktiskt är och ifall det har några speciella intressen. För lite äldre barn, i åldersgruppen mellan 7 – 10 år finns det många och intressanta saker du kan köpa. Några exempel är TV – spel, sällskapsspel eller utrustning till träningen. Det är alltid uppskattat att ge bort fotbollskläder till en pojke som älskar och tränar fotboll. Varför inte köpa ett par sköna löparskor till en ung dam som gillar att springa?

För ungdomar som kommit in i tonåren gäller det lite andra regler. Många intresserar sig starkt av sitt utseende och därför uppskattades det presenter som kan förbättra det på ett eller annat sätt. Tjejer blir väldig förtjusta i smink och mode så presenter inkluderande de två komponenterna är vanligtvis ganska populära. Killar gillar musik och fortsätter oftast med att tillbringa långa timmar framför datorn med invecklade datorspel. Så en present som faller mitt i prick får innehålla antingen någon spelkomponent eller kanske en biljett till konsert av något musikband de tycker extra om.

Spel – ett bra sätt att umgås med dina barn

Idag är det allt fler barn och ungdomar som väljer att spendera många timmar med sina mobiltelefoner eller framför datorn. Det leder till att man som förälder får mindre tid med barnen. Hur gör du för att umgås med dem mer utan att det blir tråkigt? Spela spel tillsammans. Börja helst göra det när de är små för att skapa en vana. Köp olika typer av sällskapsspel och spendera tid med dem. Njut av spelet och varandras sällskap. Det finns massor med bra alternativ. För dig som gärna vill introducera något klassiskt finns det till exempelvis domino och schack. Monopol är också omtyckt och anses vara ett av de mest traditionella spelen här i Sverige.

Nyare varianter är coola cards against humanity eller roliga sanning eller skitsnack där du blir ombett att urskilja galna sanningar från rent skitsnack. För att skapa en fin familjetradition och ett tillfälle där du är tillsammans med barnen ska du välja ett spel som alla tycker om och är engagerade i. Tänk hur roligt ni kan ha ihop, bara ni hittar något gemensamt att göra.

Comments Off