Vilka anti age-produkter fungerar bäst, och när ska du börja använda dem?

Vilka anti age-produkter fungerar bäst, och när ska du börja använda dem?

Även om alla åldras olika, involverar hudens åldrande vanligtvis utveckling av fina linjer och rynkor, förlust av elasticitet, grov textur och missfärgning. Olika hudvårdsprodukter som innehåller aktiva ingredienser kan hjälpa till att bromsa tecknen på åldrande. Det kan därmed vara bra att satsa på anti age och antirynkkräm.

När vi åldras bryts kollagen och elastin ner i huden, vilket gör att den blir lösare och mer benägen att rynka sig. Exponering för ultraviolett (UV) ljus och vissa livsstilsvanor, såsom rökning och alkohol, bryter ner kollagen ytterligare. Sedan så är det så att människor som använder upprepade ansiktsuttryck, som att kisa eller rynka pannan, är mer benägna att få permanenta rynkor runt ögonen eller på pannan.

Det är viktigt att vara medveten om att anti age produkter eller antirynkkräm inte kommer att stoppa åldrandet. Dock kan hudvård med aktiva ingredienser, såsom retinol och hyaluronsyra bromsa ålderstecken och förbättra hudens utseende.

När ska man börja?

Det är rekommenderat att alla vuxna använder en fuktighetskräm och solkräm varje dag som i sig är två viktiga anti-age produkter som hjälper till att skydda huden från UV-strålar och hålla den slät och smidig. Det kan även vara bra att etablera en effektiv anti-age hudvårdsrutin i 40- och 50-årsåldern. Detta inkluderar att använda en fuktkräm som är märkt med anti age samt solskyddsmedel.

Det går även att före denna ålder använda dig av andra produkter som är kända för sina anti-aging egenskaper, såsom hyaluronsyra, retinol och vitamin C. Det eftersom att de även är antiinflammatoriska och fuktgivande.

Är det någonsin för tidigt eller för sent?

Vissa experter rekommenderar att människor börjar använda anti-age produkter redan i 20-årsåldern. Detta betyder dock inte att personer i 20-årsåldern behöver köpa en antirynkkräm specifikt. Det finns gott om hudvårdsprodukter som innehåller aktiva ingredienser som hjälper till att ljusa upp och göra huden fylligare, utan att vara märkt som anti-age.

Comments Off