Hemtillbehören med det lilla extra

Hemtillbehören med det lilla extra

Hemtillbehör ett brett begrepp som omfattar mängder av olika produkter. Hemtillbehör hänger ihop med heminredning och alla detaljer som gör att din interiör blir mer personlig, mer levande och ger ett fint intryck.

Det finns dock hemtillbehör som man kanske inte tänker på i första taget, tillbehör med det lilla extra. Två exempel på sådana är bland annat sifon och torkugn. Häng gärna med där vi berättar mer om dessa två och vad de bidrar med till hemmets sköna helhetskänsla.

Sifon – vad använder du den till?

Sifonflaskor, tillbehör och patroner, ja alla dessa tillhör en och samma idé, nämligen att få en perfekt måltid. Tänk du har lagat en fantastisk middag men behöver en final touch som höjer smaken till en annan nivå. Att kunna servera en luftig puré eller en sås skummad till perfektion är inte något du tackar nej till som värd. Det är just vad en sifonflaska gör.

Om du vill höja gästernas ögonbryn så kan du avsluta middagen med en chokladmousse med en fransk finish. För att göra den så len som möjligt krävs det en bra sifonflaska. Med andra ord pratar vi om ett hemtillbehör med det lilla extra. Ett tillbehör som du kanske inte ligger i prioritetslistan men när du skaffar dig det märker du skillnaden på direkten.

Torkungnen

Vad kan en torkugn göra för dig? Med dess hjälp kan du själv grönsaker och frukt. Odlar du egna kryddor kan du även torka dem och lägga i fina glasburkar i köket. Dessutom ger dig torkugnen en möjlighet att laga egen knäckebröd eller kanske till och med torka kött.

Fördelarna kan vi prata mycket om. Om du fokuserar på att laga nyttig kost kan en torkugn göra underverk för ditt hushåll. Tänk hur bra det är byta ut slacksen med torkad frukt. Smaken behålls samtidigt som fukten har dragits ur. Samma gäller även grönsakerna som du kan servera till fredagsmysen med en god sås istället för chips.

Ett stort plus är att temperaturen i torkugnen inte blir hög vilket gör till att bröd, frukt och grönsaker som du lägger i aldrig blir brända.

Comments Off

You may also Like

Förtrollande trappor

Förtrollande trappor

September 19, 2022
Välja rätt matstolar

Välja rätt matstolar

May 08, 2022
Det perfekta valet

Det perfekta valet

February 27, 2022