Skapa harmoni i sovrummet med ett nytt påslakanset

Skapa harmoni i sovrummet med ett nytt påslakanset

Under sommaren är det oftast enkelt att kliva ur sängen på morgonen eftersom solen skiner starkt. Men under vintern kan det vara riktigt tungt för många att starta dagen. Genom att se till att du sover så gott som möjligt under natten kan du vakna utvilad på morgonen. En del i detta är att tex. ha ett nytt och fräscht påslakanset men också hur du inreder sovrummet.

Här ger vi några tips på att få mer harmoni i ditt sovrum hemma.

Färger som skapar lugn

Det finns flera olika färger som automatiskt skapar ett lugn inom människor. Och faktiskt är det jordtoner, havstoner och skogstoner du ska vända dig till när du väljer ut nya färger till sovrummet.

Försök att undvika vita toner till sovrummet då de absolut inte skapar något som helst lugn inom dig. Undvik även mönster och satsa istället på enfärgade påslakanset till sängen.

  • Grå – skapar en dämpad känsla
  • Blå – positiv effekt på psyket
  • Grön – naturligt stresslindrande
  • Beige – skapar värme och trygghet
  • Rosa – ett intryck av trygghet

Dessa färger är rekommenderade att inreda sovrummet med. Allt från väggar till påslakanset och mattor på golvet bör gå i dova toner som inger lugn.

Inred sovrummet för bättre sömn

När du inreder sovrummet bör du välja detaljer som ligger dig varmt och hjärtat och faktiskt sätta upp tavlor på väggarna. Ett personligt sovrum får dig att slappna av och varva ner efter en lång stressfylld dag. Visst är det bara du själv som spenderar tid i sovrummet och faktiskt uppskattar detaljerna. Men det är ändå viktigt för din sömn att faktiskt inreda sovrummet.

Vet du om att dofter kan påverka din sömn? Alla dofter får dig inte att sova bättre men just lavendel, bergamott och kamomill är lugnande dofter som hjälper kroppen att slappna av.

Undvik starka lampor i sovrummet och satsa istället på mysbelysning som är dimbar. Att långsamt varva ner innan du ska lägga dig för kvällen hjälper kroppen att sova bättre.

Comments Off

You may also Like

Förtrollande trappor

Förtrollande trappor

September 19, 2022
Välja rätt matstolar

Välja rätt matstolar

May 08, 2022
Det perfekta valet

Det perfekta valet

February 27, 2022
×