Vilken bikini passar dig?

Vilken bikini passar dig?

För tjejer, kvinnor och damer, så finns det idag två alternativ av plagg att bada i. Det är baddräkt och det är bikini. Om det är just en bikini du funderar på att köpa, så kan det vara bra att välja en som passar din kroppsform. Det för att den ska sitta så snyggt som möjligt.

Idag så talar man främst om fem vanliga kroppstyper. Om du är osäker på vad för form du har, så går vi igenom dem nedan.

Päronformad figur

Om du har smala axlar, smal midja samt att du har bredare höfter än skuldror och även fylligare ben eller lår, då är det en päronformad figur du har. En bikini till denna kroppstyp ska betona din överkropp för att det ska bli ett jämnare resultat. För att göra det så kan en bikini helt utan axelband vara bra, eller att du väljer en så kallad bandeau bikini.

Äppelformad figur

Har du smala ben och smala höfter men en lite kortare och fylligare överkropp så har du en äppelformad figur. För dig passar det bra med en bikinitrosa som är extra låg eller att den är högt skuren. Den ser till att förlänga överkroppen på ett bra sätt och gör även att dina ben ser längre ut.

Timglasfigur

Timglasfigur innebär att du har en smal midja men bredare höfter och axlar. Allra mest smickrande är då en bikini med en haltertopp.

Atletisk figur

Om du har denna kroppsform så är du smal, men har så att säga subtila kurvor. Bäst för dig är en bikini som är lite mer framträdande. Du kan med fördel satsa på en överdel där det händer saker, så att säga. Det innebär att den kan ha volanger, fransar eller annat. För underdel är det bra med en mindre variant som en tietanga.

Inverted Triangle

Om du har bredare axlar än höfter samt mer utfyllnad på överkroppen än vad du har på underkroppen så har du kroppstypen som kallas för inverted triangle. Här gäller det att du försöker framhäva din underkropp. Det kan du göra genom att välja en ljus färg på bikinins underdel men har en mörkare färg på bikinins överdel.

Comments Off