Välja rätt matstolar

Välja rätt matstolar

Även om det är ganska vanligt att köpa en hel matgrupp, med både matbord och matstolar, så går det ju även att köpa dem separat. Kanske det är så att du redan har ett matbord du trivs med, som du nu vill köpa nya matstolar till? Då är det viktigt att du utgår från bordets höjd så väl som bredd och storlek. Det så att dina nya stolar dels får plats runt bordet, dels så att det blir en bra sitthöjd. Hos Rowico kan du hitta en mängd olika sorters matstolar att välja mellan.

När du ska köpa nya stolar till matbordet, så är det som sagt bra att först utgå från bordet de ska vara vid. Bredden på stolen och hur stor platsen mellan benparen på bordet är, det avgör hur många stolar det är du kan få plats med. Har du ett litet matbord, som står något trångt, så kan det vara bra att välja stolar som är i något nättare modell. Det så att de går att skjuta in under bordet då de inte används. Är det ett större matbord samt gott om plats, då kan det passa bra att ha matstolar med karmar.

Matstolar i rätt stil

Matstolar finns idag i en mängd stilar och utformningar. Dessutom finns de i en mängd material. Utöver att vara snygga att se på, så är det ju rätt viktigt att de är bekväma att sitta i. En del föredrar ju att ha stolar i trä, medan andra vill ha med stoppad sits. Det bästa är att du utgår från dig själv och hur du vill sitta. Men ju bekvämare stol, desto längre vill man ju sitta vid matbordet och umgås och äta.

Du som vill hitta bra matstolar, som passar din stil och ditt matbord, du kan med fördel kolla in Rowico. Där finns det även matchande matbord.

Comments Off

You may also Like