Så här bakar du de bästa pizzorna

Så här bakar du de bästa pizzorna

Pizza har för riktigt många svenskar blivit rena vardagsmaten. Alla kan äta när det står pizza på menyn, för pizza finns i många olika versioner och kan fås med alla möjliga olika fyllningar.

Det genialiska med pizza är att det är verkligen enkelt att få den god när man gör det själv, och man kan göra sina pizzor precis som man själv vill ha dem. Hela familjen kan vara med när det ska bakas pizza.

Man kan utan problem baka pizza i en helt vanlig ugn, men ska man titta på det italienska ursprunget bakas de bästa pizzorna i stenugn.

Pizza bakad i stenugn inte bara smakar fantastiskt men doftar också som om man var i Italien.

Du kan som tur är baka dina egna pizzor på äkta italienskt sätt om du bygger din egen pizzaugn ute.

Det är ett förhållandevis enkelt projekt att bygga pizzaugn ute, och det kan faktiskt göras på bara en helg om man är bra på gör det själv.

Läs mer om pizzaugn ute här

Bygg själv en stenugn

Det är både praktiskt och mysigt att laga mat utomhus. När du väl en gång har lagat mat i din egen pizzaugn ute vill du helst inte baka pizza på något annat sätt.

Det måste inte vara svårt att bygga en stenugn själv, och du kan göra det ganska snabbt med en pizzaugn byggsats. 

Du kan beställa en pizzaugn byggsats på de flesta byggmarknader. Om du följer instruktionerna kan det inte gå helt fel, och snart kan du laga mat i din pizzaugn ute.

Det viktigaste är att din stenugn är välisolerad så att den kan hålla värmen länge.

Står din pizzaugn ute hela året är det också viktigt att du täcker över den över vintern. Annars kan det väldigt lätt bli frostsprängningar i betongen på din stenugn.

Om du inte vill köpa en pizzaugn byggsats kan du också själv bygga en pizzaugn ute från grunden.

Börja ditt byggprojekt i ett ritprogram

Oavsett om du köper en byggsats eller bygger från grunden kan det vara en riktigt bra idé att börja ditt projekt i ett ritprogram.

På så sätt kan du nämligen bl a få överblick över alla dina material. Du kan också se hur din stenugn kommer att se ut. 

Det smarta med ett ritprogram är att du kan använda det för att rita hus.

När du har använt ritprogrammet för att rita hus, har du så småningom en planritning över ditt hus, som du kan använda för framtida projekt.

Så kan du t ex rita din stenugn och placera den på olika platser på din tomt för att ta reda på var din pizzaugn ute står bäst.

Och om du kan rita hus, kan du också enkelt rita alla andra möjliga projekt i framtiden.

Comments Off