Att jobba hemifrån är dagens melodi

Att jobba hemifrån är dagens melodi

På sista tiden har det blivit allt vanligare att folk jobbar hemifrån. Det är många som frilansar, men också den rådande pandemin har gjort så att det är säkrast att inte träffa så många andra människor.

Men att jobba hemifrån kommer också med i vissa utmaningar. Här ger vi dig några tips på hur du överkommer dessa på bästa sätt.

Hemmakontor

För att kunna jobba så bra och bekvämt som möjligt hemifrån är det smart att fixa ett hemmakontor till sig.

  • Genom att skaffa sig ordentliga kontorsmöbler och annat jobbrelaterat hem till sig kommer man att kunna jobba på bästa sätt.
  • Det är viktigt att tänka på hälsan. Att välja lite dyrare och mer ergonomiska alternativ på möblerna lönar sig i längden, än om man får problem på grund av dåliga ställningar medan man jobbar.

Rutiner

Det är väldigt vanligt att många blir extremt lata när de inte längre behöver gå utanför dörren för att jobba. Det gäller ändå att se till att det inte går i överdrift och att jobbet ändå blir gjort som det ska.

  • Ha alltid väckarklockan att ringa på morgonen.
  • Ta det som vana att klä på dig något annat än pyjamas, trots att du inte kommer att se någon.
  • Håll dig till specifika arbetstider och koppla bort alla distraktioner då. Annars är det lätt hänt att hela dagen går åt till att bara “halvjobba” eftersom du hela tiden distraheras av något annat.

Ensamhet

För en del personer kan det kännas skönt att jobba hemifrån, men för andra kan det vara extremt påfrestande att inte få träffa andra människor. Ensamheten kan bli ett stort problem, så det gäller att försöka hålla någon slags kontakt med världen utanför.

  • Var inte blyg med att be om hjälp om du har det svårt, trots att det kan kännas extra besvärligt att fråga när man inte ses ansikte mot ansikte lika mycket.
  • Pricka in träffar med kollegor och vänner nu och då för att tanka det sociala kontot.
Comments Off

You may also Like

×