Satsa på att göra en taktvätt i Göteborg

Satsa på att göra en taktvätt i Göteborg

Taket på ditt hus, det är viktigt att ta hand om. Det är ju det som skyddar ditt hem på ett bra sätt. Du bör se till att ta hand om ditt tak på alla sätt du kan. Därför kan det vara bra att satsa på en taktvätt Göteborg. Du kan förvisso se till att göra taktvätten på egen hand. Men det ett företag kan göra i samband med en taktvätt, det är en slags takbehandling, som får taket att se ut som nytt igen samt att det håller bra mycket längre.

Det du även kan göra med ditt tak, det är att se till att du besiktar det ett par gånger per år. Det för att se om det finns indikationer på fukt och skador. Se även till att hålla taket rent från mossa, barr, löv, grenar och annat. Kontrollera även annat så som rännor med mera så att även de hålls rena.

Gör rent taket på rätt sätt

Om du vill ta hand om ditt tak på egen hand, så kan du dels hålla det rent från skräp, genom att sopa bort löv, barr och annat från det. Det med en sopborste eller en lövblås eller att du helt enkelt spolar av det med en vattenslang.

Om du ska tvätta taket, för att få bort alger eller mossa, så går det att använda dig av ett slags algmedel om du vill.

Tänk på att jobba säkert, om du ska upp på ditt eget tak. Du bör alltid se till att använda dig av sele och säkerhetslina samt att du bör fästa dig själv i en tillräckligt stark punkt. Skorstenen brukar fungera bra.

Dock kan det vara värt att låta ett företag ta hand om det hela, så att de även kan behandla det på rätt sätt efter tvätten.

Satsa på en bra takbehandling

Det kan vara smart att göra en taktvätt Göteborg, via ett bra företag som till exempelvis Tectorius. Det som de kan göra, det är en form av takbehandling, som så att säga förseglar taket på ett bra sätt. det gör att det håller längre samt att det även gör att slitna tak ser nya ut.

Om du väljer att anlita Tectorius för din taktvätt Göteborg så får du ett bra resultat. Det startar med att tvätta av taket, grundligt. De gör rent alla takpannor och tar bort mossa, alger med mera som sitter i pannornas porer. De använder sig enbart av rent vatten och högtrycksmaskiner, inga medel.

När denna tvätt är klar, så fortsätter de med att göra en takbehandling in form av att försegla dem. Då använder de sig av ett patenterat förseglingskoncentrat som tål det nordiska klimatet bra. Den ser bland annat till att pannorna inte drar åt sig fukt.

Som ett sista steg i takbehandlingen så görs man en ytbehandling eller takmålning som det även kallas. Det innebär att taket får en ny färg och en ny skyddsyta som är både slitstark samt väderbeständig.

Comments Off

You may also Like