Tips då du ska flytta – anlita flyttfirma i Helsingborg

Tips då du ska flytta – anlita flyttfirma i Helsingborg

Ett av våra allra bästa tips vi har då du ska flytta från en bostad till en annan, det är att anlita hjälp! Det genom en flyttfirma Helsingborg, om det är där du bor. Det finns en hel del fördelar med att ta hjälp av en flyttfirma. Du slipper ju till exempel att be släkt och vänner om hjälp med att bära. Du slipper även att ordna transporten på egen hand. Du sparar en massa tid på detta sätt.

Fler bra tips och tricks då du ska flytta

Planering är a och o då du ska flytta. Om du ska anlita en flyttfirma i Helsingborg, se då till att göra det i god tid, så att de är lediga den dag du ska flytta. Sedan är det även bra att planera in andra saker i samband med din flytt. Om du har många prylar, så kan det vara en god idé att först starta med en rejäl rensning av ditt hem. Du kan lägga upp dem i olika högar, så som sälja, slänga, skänka och spara. Sedan blir det lättare att genomföra packningen samt att det blir ju även mycket mindre att packa upp.

Om du har abonnemang på tv, telefon, internet med mera, kolla då upp om dessa går att flytta med till din nya adress. Om inte, så säg upp och teckna nytt. Samma sak gäller med ditt elavtal. Ibland går det flytta med, ibland ska det sägas upp och tecknas nytt.

Du bör även kontakta ditt försäkringsbolag och meddela att du flyttar. Det så att din hemförsäkring gäller på din nya adress. Se även till att göra adressändring på dig själv.

Packa på rätt sätt

För att packningen ska gå smidigt till, så se till att ha många kartonger och gärna att de är av samma sort. Packa dem inte för tungt samt se till så att du även märker upp varje låda med vad det är i eller vilket rum de hör till. Det är då lättare för flyttgubbarna att dels transportera dem då de är likadana och även att ställa dem på rätt plats, genom att läsa på dem.

Saker du inte använder så ofta, som säsongsrelaterade saker, de kan du packa ganska tidigt. Även porslin, böcker, prydnader, sängkläder med mera. Spara badrummet till sista veckan.

Genomföra flytten

Se till att ha bestämt tid och plats med flyttfirman, så att flytten kan komma igång smidigt. Packa personliga saker eller värdesaker i din egen bil. Se gärna även till att ha packat en liten väska med nödvändiga saker, som tandborste, ett ombyte och lite annat, så du slipper att rota i varje låda första kvällen.

Efter flytten ska du även göra en så kallad flyttstädning. Ett bra tips vi har, det är att du ser till att anlita en flyttfirma i Helsingborg, som även har detta som tjänst. Alternativt att du bokar in en separat städfirma att ta hand om det. Då slipper du att göra den själv.

Comments Off
×