Vad innebär ett sms lån?

Vad innebär ett sms lån?

Ett sms lån, eller ett snabblån som det även kallas, det är en variant av blancolån. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Det som kan skilja olika blancolån åt, det är bland annat att de benämns olika, samt att de kan ha olika sorters kreditupplysning. Ett privatlån kan även det vara ett blancolån, men ofta går det att låna en högre summa än ett sms lån. De flesta snabblån och sms lån är just låga belopp som lånas på kort tid. De vanligaste kreditupplysningarna är via Creditsafe eller via Bisnode. Detta typ av lån påverkar inte kreditvärdigheten på UC.

Ett sms lån kan oftast vara bra om det sker något plötsligt som det behövs pengar till ganska omgående. Det brukar sällan heller uppges vad pengarna ska användas till. Då ett sms lån är ett snabblån med låg summa, samt kort löptid, så innebär det förstås att de ofta kommer med en mycket högre ränta.

När kan jag ta ett sms lån?

Ett sms lån är ofta något som de flesta har möjlighet att ansöka om. Det även om man råkar ha en betalningsanmärkning. Det som sätter stopp för ett sms lån eller lån överhuvudtaget, det är då det finns en skuld hos Kronofogden. Ett sms lån kan vara ett nödvändigt lån att ta, om det är så att du inte har pengar själv att klara av vissa akuta kostnader. Det kan vara att du har en tvättmaskin som gått sönder eller måste laga en tand akut. Ett sms lån kan vara lite av en räddare i nöden så att säga.

Ibland kan det dock vara bra att fundera på om det finns ett annat passande lån än just ett sms lån. Det hela handlar ju om vad du har tänkt använda pengarna på samt om du vet med dig att du kan betala tillbaka det så snabbt som de flesta vill att du ska göra.

Villkor och regler för sms lån

Alla typer av lån brukar komma med ett visst antal regler och villkor. För sms lån är det oftast ett måste att du är minst 18 år gammal, ibland 21 år, har en fast inkomst samt inte allt för många betalningsanmärkningar. Det krävs ingen säkerhet för att ta ett sms lån samt att du inte heller behöver tala om vad du har tänkt att använda pengarna till.

Du ska helst kunna visa upp en taxerad inkomst från förra året samt att du måste även vara folkbokförd i Sverige.

Hos en del aktörer som erbjuder sms lån så kan du bara låna en liten summa om du är ny kund. Då du betalat tillbaka så kan du bli beviljad ett högre belopp. Oftast sker ansökan via deras hemsida samt att du måste ha ett Bank-ID för att kunna göra ansökan. En del sms lån är även i form av en kontokredit. Då är det ett lån, där du kan få ta ut hela eller delar av det belopp du blir beviljat samt kan ta ut pengar flera gånger.

Comments Off

You may also Like