Förbli anonym även när du skickar sms

Förbli anonym även när du skickar sms

Nu när så mycket av det normala livet kretsar kring internet och mobiltelefoner är integriteten för var och en av oss i fara. Annonsörer, tjänsteleverantörer och myndigheter runt om i världen är allt mer intresserade av att spåra varje enskild rörelse du gör online. Även dina sms. Oavsett vad du har för anledning att skicka ett sms kan du kanske känna att det vore fantastiskt om du kunde förbli anonym även när du skickar iväg ett sms. Vi berättar hur du går tillväga!

Hur skickar du ett anonymt sms?

Hur fungerar det egentligen att skicka anonyma sms? Först väljer du ett fiktivt namn och telefonnummer. Ett anonymt SMS är helt enkelt inte anonymt om mottagaren kan se vem som sänt meddelandet till honom eller henne. Det första steget är därför lätt att förstå. Tänk på ett fiktivt namn och telefonnummer. Saknar du inspiration? Det finns en behändig lista över namn och telefonnummer som du kan välja mellan. Du kan skriva in dessa på leveranssidan. Mottagaren kommer att se det namn och telefonnummer som du har valt, och det kommer att se ut som om meddelandet har sänts från den personen eller det telefonnumret. Själva textmeddelandet har ett maximum på 1224 tecken. Det innebär att du har tillräckligt med utrymme för att säga vad det än är som du vill ha sagt. Föredrar du emojis? Inga problem, anonyma sms stöder de där små krabaterna också. Du kan välja när du vill skicka ditt anonyma textmeddelande vid valfri tidpunkt. Att skicka ett direkt meddelande är naturligtvis också en möjlighet. Redan några sekunder efter att du tryckt på “sänd” kommer ditt meddelande att levereras till det telefonnummer som du har angett.

Vill du att ditt meddelande ska komma fram vid ett senare datum? Inga problem. Du kan ange den dag och tidpunkt när du vill att meddelandet ska skickas.

Comments Off