Förtrollande trappor

Förtrollande trappor

En trappa är så mycket mer än en länk som förbinder sektioner och våningsplan. Den håller ihop ett hem och kan vara en riktigt vacker inredningsdetalj.

Det finns många olika typer av trappor och även många smarta och fiffiga detaljer som lyfter och förgyller.

Det går att få en mängd härlig inspiration till trappor inomhus.

Vanliga typer av trappor

L-trappa – En snygg och vanlig form av trappa i ett hem. Den är formad som ett L, svänger elegant runt upp till övervåningen, det skapar en balanserad sväng som gör en naturlig gånglinje. Satsa här på ett stilrent räcke eller ett räcke med design som sticker ut. Det kommer bli läckert med tanke på att denna trappa tar plats och fungerar som en del av rummet.

U-trappa – Perfekt med dessa kompakta trappor inomhus då rummet är litet. En mycket yteffektiv variant där de praktiska möjligheterna finns. Passa på att rymma en hallbyrå eller en garderob under trappen, eller behåll ett luftigt utrymme där du kan låta platsen bli ett hem för ditt husdjur ifall du har något sådant.

Spiraltrappa – Platsbesparande, enkla att montera, billiga och stilrena är dessa trappor inomhus. Som en milstolpe där trappan omger själva kärnan. Ett mycket bra alternativ för den som vill komma billigt undan och spara plats inomhus. Den skapar ett luftigt utrymme under som med fördel kan möbleras och användas ihop med övriga rummet. En mysig läshörna, en skön plats till tanke och reflektion, eller till en liten byrå med en snygg lampa på som kan punktbelysa utrymmet på ett snyggt sätt.

Trappor med vilplan – Längs vägen upp så finns här ett naturligt ”stopp” som indikerar vila eller plats för snygga detaljer. Placera exempelvis en tjusig krukväxt i en snygg kruka eller placera en liten fåtölj eller byrå för vilomöjlighet och avslappning. Denna form av trappa är trevlig men kräver sitt utrymme. Passar i de rymliga hemmen och blir som en möbel eller ett eget rum i rummet.

Rak trappa – Helt enkelt en rak trappa utan sväng. Bygg den i maffiga trappsteg av rustikt och mörkt trä som passar både det äldre charmiga gårdshuset eller det moderna hemmet med sparsam men stilsäker inredning.

Tillbehör

  • Med fördel kan man plats bygga en förvaringsmöjlighet under L-trappan. Exempelvis en liten garderob eller ett rum att förvara prylar som ibland är bra att ha.

  • Räcken finns i ett oändligt utbud. En detalj som kan styra hela utseendet i sammanhanget hos en trappa. Enkelt och stilrent med rostfritt. Elegant och charmigt med trä och glädjande detaljer. Välj räcke efter miljö och inredning så att denna detalj kan matcha övriga inslag.

  • Matcha eller bryt av! Ifall man vill vara modig kan man välja att sticka ut vad gäller detaljerna. Skapa något av trappan som sticker ut gentemot övriga hemmet. Såsom snygga halkskydd, hamparep som räcke, ett snyggt rostfritt räcke till en charmig trätrappa eller bara det att räcket bryter av i färg och stil gentemot övriga trappan.

Möjligheterna är så många med trappor inomhus och trappen kan skapa ett helt nytt hem!

Comments Off

You may also Like