Tips för dig som ska sätta upp en fasadskylt

Tips för dig som ska sätta upp en fasadskylt

Idag är det inte ovanligt att företag, butiker, hotell eller andra verksamheter vill skylta på olika sätt. Ett vanligt sätt att synas på, det är att sätta upp en så kallad fasadskylt. En fasadskylt är som det låter, en skylt att sätta på fasaden. Om det är så att ni vill sätta upp en sådan här skylt, så finns det några saker att tänka på.

Det kan vara bra att ha en form av skyltprogram för ert företag. Helst då ett som inkluderar er grafiska profil. Sedan krävs det även att fastighetsägaren har godkänt att ni får sätta en skylt på fasaden.

Viktigt ha en bra design på fasadskylten

Fasadskylten, den ska ju visa vilka ni är samt i vissa fall även locka till sig kunder eller besökare. Det är bra att se till att skyltar så väl som annat i ert företag följer samma linje. Det är oftast därför man tar fram en grafisk profil. Det är ju bra om kunder känner igen sig, oavsett hur nu väljer att göra reklam för er. Det handlar om att kunna spegla ert varumärke på bra sätt, i allt ni gör, så även fasadskylten.

Om det är så att ni ska skapa en fasadskylt, så kan det vara bra att fundera på saker som hur stor den ska vara, om den ska vara belyst, samt vad den ska vara i för material. Det är ju bra om skylten kan ses på avstånd, så välj inte en allt för liten. Sedan är det ju även bra om den syns i mörker, så någon form av belysning kan vara bra.

Ta in hjälp med era skyltar för fasaden

Det är inte alltid lätt att på egen hand fixa allt kring er fasadskylt. Det kan vara en god idé att ta in proffs. Ni kan vända er till Nonbye, som hjälper er med både design och tillverkning.

Comments Off