Välj rätt sorts bandputs

Välj rätt sorts bandputs

En bandputs, det är en form av slipmaskin. Ibland så kallas den även för bandslipmaskin. Om det är så att du funderar på att köpa en bandputs, så kan det vara bra att veta det finns lite olika varianter av den. Det kan vara bra att satsa på en professionell bandputs, från en byggvaruhandel. En bandslip med hög kvalitet ger dig även bra resultat.

Fördelen med en bandslipmaskin eller bandputs, är att den klarar av att slipa och putsa bort tjocka lager med färg, samt att den även går att ha för att slipa golv med. Du kan därmed ha den för att renovera dina fönster med, göra dina golv fina, eller för att slipa andra material som metall eller aluminium. Den klarar alltså av mer än bara trä!

Om du har stora ytor som ska slipas, så är det bra att välja just en bandslip eller bandputs. Dock går den att använda på mindre ytor med. Denna maskin kommer med ett slipband, som är det som slipar och putsar materialet på bra sätt.

Använd en bandslipmaskin

Om du investerar i en bra bandputs eller bandslipmaskin, så kan du slippa det mesta som är av trämaterial. Dock går det bra att även använda den för att slipa andra material med så som plast eller metall. Dock ska det helst inte vara en järnhaltig metall.

En bandslip eller bandputs går att ha för att finslipa eller grovslipa med. Det är bara att byta ut dess slipband i den.

När du ska köpa en sån här maskin, jämför då med olika modeller, eftersom du har flera olika varianter och storlekar att välja på. Det är rätt viktigt att du väljer en som passar dig och de behov du har. Det kan vara fördel att ta en som kan slipa olika fint och grov med, så att du inte behöver ha flera maskiner för det.

Handhållen bandputs eller stationär bandslip?

Det finns som sagt flera olika storlekar när man idag talar om badslipar eller bandputs. En variant är en så kallad stationär bandslipmaskin. Den är då stor och står still på en och samma plats, så som golvet eller på bänken. Denna är bra om det är stora arbetsstycken som ska slipas eller putsas på, men mindre bra om det är så att du tänkt slipa fönster eller annat.

Det bästa är att ha en handhållen bandputs, som du kan använda var du vill och nästan på vad du vill med för den delen. När du väljer denna typ av bandputs, se till att du väljer en som är bekväm att hålla i samt enkel att hantera. Det bör vara ett bra grepp på den, så välj gärna en med handtag med gummibeläggning. Maskinens knappar bör även sitta på ett sådant sätt att du kan komma åt den enkelt för att sätta på eller stänga av den.

Glöm inte heller att köpa till bra tillbehör samt olika slipband så att du kan byta av beroende på vad det är du ska slipa.

Comments Off

You may also Like