Att välja rätt badrumsmatta

Att välja rätt badrumsmatta

Badrummet är hemmets plats för avkoppling. Tänk att fylla badkaret med varmt vatten och doftande oljor, att lägga sig där och slappna av i en timme. Finns det något skönare? Inte mycket slår den upplevelsen, det kan du ändå hålla med om?

Badrummets inredning är viktig. Den ska vara en blandning av funktionalitet, fin design och individualitet. Vad ingår en badrumsintredning? Bland annat har vi badkar eller duschkabin, handdukar, krokar, kakel, marmor och klinkers och sist men inte minst en fin badrumsmatta. Att välja rätt badrumsmatta är inte speciellt svårt. Den ska helt enkelt passa resten av badrummet. Och håll dig hårt! Det finns massor att välja mellan. Runda, kvadratformade, en -, eller flerfärgade, prickiga, rutiga, randiga och blommiga, ja varianterna är oändliga.

Enkelt underhåll

Något som står i fokus för badrumsmattan är att den ska vara lätt att underhålla. Med tanke på att den är placerad i ett rum där vatten och ånga oftast förekommer så ska den också vara tillverkad av ett material som tål just fukt.

Tillverkarna har haft den aspekten i åtanke och idag är de flesta badrumsmattor tillverkade av tåliga syntetmaterial eller bomull. Fördelen är att mattorna är lätta att underhålla och kan tvättas i tvättmaskinen.

Tänk på att mattan bör ha en baksida i latex vilket gör att den ligger still på golvet och minimerar risken för halka.

Har du svårt att välja?

Har du svårt att välja din badrumsmatta? Här kommer några tips som kan underlätta dig:

  • Hur stor matta behöver du? Mät gärna utrymmet.

  • Vill du ha en enfärgad matta? Eller passar en färgglad bättre?

  • Vilka färger har du i badrummet? Köp en matta som passar din design och interiör.

  • Ska mattan vara rund eller kvadratformad?

  • Vill du en fluffigare matta eller en som är plattare?

  • Vad ligger din budget på? Titta gärna på prisklasser och kvalitet.

Comments Off