Tips för olika hudtyper

Tips för olika hudtyper

Om det är så att du ska köpa hudvårdsprodukter, så är det ju bra att veta vad du har för hudtyp. Idag finns det ju olika produkter som passar olika bra för olika hudtyper. Väljer du fel så kan din hud bli torrare, fetare eller finnar. Q for Skin har bra produkter för olika hudtyper. Men först behöver du ju ta reda på vad just du har.

Ta reda på hudtyp

Bland hudtyper idag finns torr hy, fet hy, blandhy och så kallad normal hy. Det finns ett superenkelt sätt att ta reda på vad just du har. Det du ska börja med, det är att tvätta ansiktet, med rengöring och låt torka. Sedan, känn efter hud din hud känns. Är det så att det stramar, eller känns det bara så att säga rent? Efter cirka tre timmar, ta fram ett papper. Tryck det mot din hud. Om pappret blir fläckigt, så har du fet hy. Om det blir bara fläckar här och där, så kan du ha blandhy, alltså feta partier och torra partier/normalt. Om det inte blir fläckar alls på pappret, då har du torr hy. Och om pappret blir bara lite, knappt synbart fläckad, då är det normal hy.

Det allra vanligaste är att man har blandhy. Det innebär ofta att man har fetare partier i det som kalla för t-zonen, alltså panna, näsa och haka. Sedan är resten av huden varken torr eller fet.

Hitta rätt produkt för dig

När du nu fått tips på hur du tar reda på hudtyp och gjort testet, så är det lättare för dig att välja rätt produkter. Q Skin har flera olika produkter, som anpassats efter olika hudtyper. Det gör att du där kan få tag på produkter för torr hy, fet hy och blandhy. Så det är bara att köpa det som du behöver.

Comments Off