Köp rätt sorts bh för amning

Köp rätt sorts bh för amning

När du får barn och ska amma, så är det inte särskilt smidigt eller bekvämt med en vanlig bh. Det är bättre att satsa på en bra amnings-bh. Det är många kvinnor som upptäcker, redan under graviditeten att brösten förändras. De får en annan form och blir ofta större och tyngre. Det kan därmed vara bra att redan då satsa på en bekväm bh. Sedan då barnet är fött är det bra att ha en amnings-bh, som underlättar då det är dags för amning.

Hur hittar du rätt amnings-bh?

För att du ska få rätt storlek på din bh, välj en där du kan få plats med en hand innanför själva kupan. En sådan bh är flexibel i storleken samt att du har gott om plats för amningsinlägg om det är ett måste. Sedan är det skönt att ha en bh som inte skaver någonstans. Välj därför en bh som har ett bra material. Det är inte fel om den är stretchig samt gärna helt utan sömmar. En bh ska sitta bra, oavsett hur du rör dig. Så för att testa din bh innan köp, ta på dig den. Sedan så rör du på dig, hoppar, sträcker armarna åt olika håll och så vidare. Du märker då direkt om den sitter kvar bra och ger rätt stöd, hela tiden.

Hitta rätt bh för dig

Du bör även kolla hur man spänner av och på bh:n då du ska amma. Det är ju en fördel att kunna göra det på smidigt sätt, gärna med en hand, eftersom du håller barnet med den andra. Känn efter passformen på din bh med, så att den sitter bra. Du kan ofta spänna och justera axelbanden för det. Dock ska inte kupan påverkas så att den rynkar sig eller glider ner. Satsa även på att köpa flera, så att du har att byta av med.

Comments Off