Stålfackverk

Stålfackverk

När det är ett måste att skapa stora fria ytor i en byggnad, som i en arena till exempel, så kan det vara läge att satsa på stålkonstruktioner och fackverk. När man talar om stålfackverk, så är dessa komplexa konstruktioner. Dock är det som så att om dessa ritas samt byggs av fackmän som har en bra kunskap så kommer de att hålla över en mycket lång tid. Idag finns det många kända byggnader som är byggda av fackverk som till exempel Eiffeltornet i Paris, eller Globen i Stockholm som är byggd av ett stålfackverk i taket.

En fackverkskonstruktion är alltså något som kan användas där man vill ha en arkitektonisk frihet samt att det även passar för skolor, kulturhus och industribyggnader.

Olika typer av fackverk i stål

Idag finns det flera varianter av fackverk i stål att välja på. När det gäller byggnader med brutet tak, så passar sadelfackverk bäst. Dessa finns oftast med standarddimensioner och lutningar. En annan variant är omvänt sadelfackverk, som är en slags – och nedvänd variant av standard-sadelfackverk. Den ger då en lägre höjd på fasaden, men behåller den invändiga frihöjden.

För större utrymmen kan det vara smart att ha ett nockat sadelfackverk. Den ger extra rymd tack vara att själva konstruktionen vinklas uppåt.

För plana tak och för pulpettak, så passar det bra med parallellfackverk. Till exempel om du ska bygga en lagerlokal eller en idrottshall och vill ha ett tak utan lutning.

Byggnader med färre pelare kan använda sig av primärfackverk. Det är då ett komplement till andra typer av balklösningar, det i byggnader som har flera skepp.

När du behöver fackverkskonstruktioner

Om det är så att du behöver ha fackverkskonstruktioner så som fackverk, fackverksbalk eller fackverkstakstol så kan du med fördel vända dig till Give Steel som har en bra kunskap och erfarenhet av fackverkskonstruktioner i en mängd olika former.

Comments Off

You may also Like