Tips om du vill ha en massage i Sollentuna

Tips om du vill ha en massage i Sollentuna

Är det så att du har problem med kroppen på något sätt? Du kanske då funderar på att ta en massage Sollentuna? Ett annat tips vi har, det är att gå på en fasciabehandling. Du som upplever smärta, är stel eller har många inflammationer, du kan ha stor nytta av att behandla din fascia. Fascia är något som finns i hela vår kropp och är bindväven kan man säga. Fascian är det som sammanfogar och separerar kroppens organ och det omsluter alla våra muskler, våra inre organ och vårt skelett.

Har du en frisk fascia, så rör du dig helt utan smärta, då den är elastisk, tunn, släpper igenom och har glidförmåga. Men har du ont i delar av kroppen så kan den behöva behandlas.

Testa djupvågsbehandling

Om du har ont, är stel eller inflammerad och inga behandlingsmetoder så som massage, sjukgymnastik eller naprapati har hjälp, så kan du drabbats av det som heter ihopklistrad fascia. Detta kan behandlas med djupvågsbehandling. Denna behandling görs med en maskin så att alla delar i kroppen behandlas. Maskinen arbetar med musklerna, nervsystemet och fascian. De vibrationer eller vågrörelse som blir av maskinen, de sprids genom mjukdelarna via skelettet och via de bindvävskedjor som väver ihop och håller samman kroppen.

Behandla din fascia

En fasciabehandling kan se olika ut, beroende på vad du har för besvär. För att hitta rätt behandling så behöver du besöka en fasciaterapeut. Ni kan tillsammans gå igenom hur nuläget ser ut, vad du har för målsättning samt sätta upp en behandlingsplan. Sedan kan du få en individanpassad behandling, med eller utan kläder. Det är även uppföljning av behandlingen samt rådgivning inför din långsiktiga hälsa.

Det du kan få hjälp med hos en fasciaterapeut, det är allt från hälsporre, tennisarmbågen frozen shoulder till ryggskott, huvudvärk och fibromyalgi.

Fasciabehandling är ett effektivt sätt för dig att få en ökad rörlighet samt att det även verkar avslappnande. Sedan ger det dig även en förbättrad cirkulation samt att det även ökar vätskeflödet.

Behandling sker på olika sätt, med moderna patenterade behandlingsverktyg. Dessa är optimerade för skonsam och effektiv behandling av hela din kropp.

Inte fel att ta en massage också

Det är så klart även helt ok att ta en massage då och då med, i kombination med fasciabehandling. Eller bara för att du vill unna dig egentid. Massage är ju något som är skönt samt att det även har en mängd bra fördelar. Sedan är det så att det finns ju många varianter av massage som är bra för olika saker. Du har till exempel klassisk svensk massage så väl som det finns thaimassage. Sedan finns det även idrottsmassage som är bra för att få en ökad rörlighet eller för att komma tillbaka efter en skada.

Massage är även något du kan göra hemma, med en partner, eller helt på egen hand. Det genom att satsa på att köpa en bra massage produkt. Det finns ju allt från massagefåtöljer till massagepistoler att satsa på.

Comments Off