Tips för träning med roddmaskin

Tips för träning med roddmaskin

Du som vill ha snabba träningsresultat bör verkligen använda dig av en roddmaskin. Eftersom du då tränar kroppens viktigaste muskler samtidigt som du bränner en massa kalorier. Dessutom är det en mjuk träning för kroppen som inte sliter på lederna.

Vilka muskler tränar i en roddmaskin?

Främst är det benen som tränas så förbered dig på träningsvärk i lår, rumpa och vader. Men även överkroppen får sig en rejäl omgång i roddmaskinen. Den övre delen av ryggen, axlarna, biceps, bröst och mage aktiveras och tränas ordentligt. Dessutom tränar du upp greppet i händerna.

Använd dig av rätt teknik

  • Handlederna ska hållas raka och greppet kring handtaget ska vara lätt.
  • Slappna av i axlarna och håll armarna rakt framför dig med en stolt hållning i kroppen.
  • Sträck dig framåt samtidigt som du böjer höften och knäna tills det tar emot.
  • Nu är det dags att explodera i benen och föra hela kroppen bakåt med hjälp av benen. Slappna av i axlarna, luta dig lite bakåt och håll ryggen rak genom hela övningen.
  • Under draget ska musklerna aktiveras i denna ordning – ben, rygg, armar. Armarna ska dras hela vägen bakåt tills händerna möter revbenen.
  • Starta nästa drag genom att sträcka ut armarna och låta dem dra med sig överkroppen framåt. Böj därefter knäna och gör nästa drag i roddmaskinen.

Hitta rätt roddmaskin för dig

På senare år har det blivit allt vanligare att träna i roddmaskin, eftersom träningen är så effektiv är det inte så konstigt. Och tack vare att allt fler personer investerar i roddmaskiner för hemmabruk har priserna gått ner avsevärt, se själv och hitta din roddmaskin av hög kvalitet på Apuls.

När du köper en roddmaskin behöver du absolut inte köpa den dyraste modellen. Utan du bör köpa en maskin som matchar din budget. Egentligen behövs det inte några extra funktioner, du får en rejäl träning även av en budgetmodell.

Comments Off
×